Vraag & Antwoord

 

Kan ik mee doen?

Iedereen vanaf 10 jaar die lichamelijk fit is, kan in principe meedoen aan de run. Wel is het raadzaam om getraind aan de start te verschijnen. Klik hier  en kijk bij 'Gezondheid' om te weten wanneer je niet mee mag doen en wat onze tips met betrekking tot je gezondheid zijn.

 

Welke kleding kan ik het beste aantrekken?

We adviseren deelnemers oude kleding aan te trekken. Er kan het beste op normale hardloopschoenen gelopen worden. Tevens raden we ook aan droge kleding mee te nemen voor na de wedstrijd.

 

Is het verplicht het Niersdal Survivalrun shirt te dragen?

Ja, de kleur van de shirt bepaalt de te lopen afstand (5 of 8 km) en de leeftijdscategorie. Aan de hand van deze kleur wordt bepaalt welke hindernis genomen moet worden. Bv bij de balkswingover gaan deelnemers onder de 15 jaar over een balk op 2,5 meter hoogte. Alle overige gaan over de hoge balk.   

 

Moet ik een lange broek dragen?

Tijdens de run klauter je over de hindernissen en schuif je langs touwen. Om schaafwonden te voorkomen, adviseren wij je om lange of half lange hardloopbroek(tight) te dragen. 

 

Waar kan ik mij omkleden?

Het startbureau bevindt zich in Sportcentrum Pica Mare. Er zijn hier kleedruimtes aanwezig. Laat de kleedruimte en douches netjes achter!

 

Kan ik waardevolle spullen meenemen tijdens de run?

Neem tijdens de run geen waardevolle spullen (mobiele telefoon, portemonee e.d.) mee. Het parcours gaat door de modder en het water. Kans op beschadiging of verlies van deze spullen is dan ook aanwezig.

 

Waar kan ik mijn jas en tas laten? 

Bij het startbureau is een bewaakte garderobe aanwezig (op eigen risico).

 

Hoelaat moet ik aanwezig zijn?

Zorg dat je minimaal 45 min. voor je starttijd aanwezig bent en meld je met je startnummer bij de aanmeldingstafel in het startbureau. ALLEEN met je startnummer kunnen we je aanmelding verwerken. Zorg dat je deze bij je hebt!!!!
Er wordt omgeroepen wanneer de deelnemers met een bepaalde starttijd naar het startvak mogen. Je dient 10 minuten voor de start in het startvak aanwezig te zijn. Wees op tijd. Later of eerder starten is namelijk niet mogelijk.

 

Waar bevindt zich het startvak?

Vanaf het sportcentrum kun je naar het start/finishplein aan de niersdijk lopen. Deze dijk (voet/fietspad) ligt achter het sportcentrum. Op de dijk links af.

 

Zijn er opstoppingen op het parcours te verwachten?

We starten in kleine groepen tot ca 14 deelnemers en proberen door de volgorde inde hindernissen de deelnemers zoveel mogelijk over het parcours te verspreiden. Opstoppingen zijn echter niet volledig te voorkomen. We willen jullie er wel op wijzen dat wedstrijd deelnemers bij het nemen van de hindernis voorrang krijgen op de recreatieve deelnemers.

 

Hoe wordt de tijd bij teams bepaald? 

Doe je mee in de categorie duo, ouder/kind of groepen competitie, dan telt de starttijd van degene die als eerste over de startmat loopt. Bij de finish wordt de eindtijd bepaald door de laatste deelnemer van de groep die over de finishmat loopt. Bij uitval van of niet gehaalde hindernis door één van de deelnemers van de groep, kom je niet meer in aanmerking voor de prijzen.

 

Ik wil/kan de run niet afmaken. Hoe stap ik uit?

Kies je ervoor om de run niet af te maken meld je dan bij de dichtstbijzijnde hindernis af met vermelding van je startnummer en lever je chip bij de jury van de hindernis in.

 

Zijn er douches aanwezig?

Op de startburea-locatie zijn in het Sportcentrum Pica Mare douches aanwezig. Er kan echter niet gegarandeerd worden dat er gedurende de dag voldoende warmwater aanwezig is. Laat de kleedruimte en douches netjes achter!

 

Ik ben tijdens de survivalrun iets verloren. Wat moet ik nu doen?

Ben je tijdens de Survivalrun iets verloren. Neem dan contact met ons op via :  info@niersdalsurvivalrun.nl