Nog maar..
102 dagen

10 september: Niersdal Festival onder regie van poppodium Roepaen

Publicatiedatum: 22-08-2016

Op 10 september vindt het Niersdal Festival plaats in een sfeervolle ambiance in het Nierspark, tussen rivier en kerk in Gennep. Een unieke festivalsfeer aan de Niers compleet met muziekoptredens en cultuur acts, diverse foodtrucks met heerlijke hapjes en drankjes Van 17:30 uur tot 23:00 uur heeft de organisatie een fantastische programmering op weten te zetten. Onder regie van Poppodium Roepaen heeft de organisatie Darylin (folkpop), Maurice van Hoek (singer songwriter), Bourbon Avenue (soul/blues), the Hillbilly Moonshiners (partyband en folk) en Bolt en the Swamp People weten te strikken.

Een festivalsfeer aan de Niers compleet met muziekoptredens en cultuur acts, diverse foodtrucks met heerlijke hapjes en drankjes. ,,We willen een nazomerse sfeer neerzetten stretchtenten, foodtrucks, kampvuurtje. En dat allemaal aan de Niers. We hebben nog amper zomer gehad en mikken op een savoir vivre avond, compleet met guirlandes en bovenal: topmuziek’', aldus bestuurslid en trekker Paul Terpstra van de Jan Linders Niersdal Survivalrun. Met een ticket a € 25,- koop je toegang tot het festival, krijg je een driegangenmenu (voor- hoofd en nagerecht) vanuit de foodtrucks, cultuur acts en de beschikking over de vijf bands. Tickets zijn te bestellen via  www.roepaen.nl

 

The Hillbilly Moonshiners
The Hillbilly Moonshiners zijn een partyband die je favoriete hits onderdompelen in Louisiaans swampwater. Met hun vertolking van hits van onder meer Beyoncé, Mumford and Sons, Katy Perry maar ook Johnny Cash stond de band de afgelopen twee jaar ruim honderd keer op het podium in binnen- en buitenland. Hun single 'Dashing Through The Snow' was rond de kerstdagen een dikke hit op Spotify en bracht de band airplay op 3FM, QMusic, NPO Radio 2 en Radio Veronica. Onlangs deelden ze nog het podium met onder meer Rowwen Héze en The Common Linnets en waren ze te zien als headliner tijdens Bevrijdingsfestival Limburg en op het Dauwpop Festival. That's right folks, met The Hillbilly Moonshiners hebben we een mooie afsluiter voor het festival te pakken!

Bolt & The Swamp People
Deze jonge hechte band laat zich inspireren door Amerikaanse vertakkingen als blues, gospel en sixties rock. Verknocht aan pure rootsliedjes in de trant van The Band, CCR en Sam Cooke, maar dan met de dwingende cadans van een locomotief.

Maurice van Hoek
Maurice van Hoek speelt muziek met alle ziel en zaligheid. Hij schrijft songs over zijn leven als observator reizend door het Amerikaanse landschap en de liefde. Zijn trektocht drie maanden door de USA liet hem het licht zien in de country en Americana muziek en was voeding voor de 11 songs op de debuutplaat - welke hij bij Roepaen opnam.

Bourbon Avenue
Neem 25% jazz, 25% motown soul, 25% funk en je hebt een bandje. Gooi hier 25% pop bij en je hebt Bourbon Avenue. De band werd opgericht door Marlon Pichel en eigenlijk ontstaan is als gevolg van een schoolproject. Bij Bourbon Avenue staat het nachtleven centraal, omdat elk bandlid vooral 's nachts of laat in de avond te voorschijn komt kunnen zij op basis van die gedachtes, vibes en ervaringen de meest catchy songs ten gehore brengen. 

Darlyn
Het avontuur van Darlyn begon per toeval, toen twee muzikanten elkaar vonden na een lange periode van wisselende bands en muzikale tegenslag. Na enkele shows in kleine kroegen en huiskamers werden ze al gauw opgemerkt vanwege hun uitzonderlijke samenzang. Kort daarop verwelkomde het duo meer muzikanten bij de band en in mei 2014 namen zij hun eerste grote stap, het opnemen van de debuut single ‘I Still Recall’. Vanaf dat moment was Darlyn een feit. Verwacht bij het beluisteren van de muziek invloeden van Ray Lamontagne, Crosby Stills & Nash en My Baby, welke slechts een aantal van de vele inspiraties zijn van de band. "Darlyn" refereert naar meerdere opvallende aspecten van de band. Maar voornamelijk naar de rauwe toch elegante en rootsy sound, gekenmerkt door de imponerende stem van lead zanger Diwa.  

Landgoed Roepaen wordt ontmoetingsplaats wekelijkse survivaltrainingen!
Niersdal Survivalrun in DAGBLAD
Open NK Survival dit jaar in Gennep
Supermarkt al jaren hoofdsponsor Jan Linders Niersdal Survival Run
Niersdal Survival op de Koningsspelen
Popfestival aan vooravond Niersdal Survival Run
Organisatie Niersdal Festival mikt op 500 bezoekers zaterdag 10 september
Survivalrun komt met uniek nazomerfestival
Hoogste tijd voor een feest