Nog maar..
102 dagen

Landgoed Roepaen wordt ontmoetingsplaats wekelijkse survivaltrainingen!

Publicatiedatum: 28-09-2018

Wethouder Gemeente Gennep, van Hulsteijn hakt samen met de voorzitter van Niersdalsurvivalrun, Fred Pinckers de  knoop door voor het realiseren van wekelijkse survivaltrainingen op landgoed Roepaen.

Joey Bakker van St. Primates Outdoor en Survivalrun is de enthousiaste initiatiefnemer om op Landgoed Roepaen wekelijks survivalactiviteiten te organiseren.

De stichting is al succesvol in Zevenaar en slaat haar vleugels uit naar Noord Limburg

Aanleiding om naar Gennep te komen was de ambitie van de Niersdalsurvivalrun om een survivalvereniging op te starten, wat óók voor hem al enige tijd een droom was. In Gennep trof hij een warm bad.

Na een korte kennismaking sloeg de vonk over en zien partijen vele wensen en kansen een invulling krijgen.

Roepaen is nu al een prachtig decor voor outdoor activiteiten en dat in combinatie met de horecafaciliteiten, het netwerk van de Niersdal survivalrun-organisatie en positieve  reactie van de Gemeente Gennep(van wethouder van Hulsteijn) op deze ontwikkelingen verwacht men eind oktober met de trainingen te beginnen.

Survivalaars zijn welkom  om eerst 2 keer gratis deel te nemen aan proeftrainingen. De trainingsgroep zal starten op maandag- en vrijdagavond. Na de introductielessen kan er gekozen worden om met een abonnement of rittenkaart verder te gaan. Geïnteresseerden die mee willen helpen met opbouwen of willen komen trainen kunnen nu al contact opnemen met trainingsgroep@primates.nl.

Tonnie Kuijper, directeur Landgoed Roepaen ziet het initiatief als versterking van het concept om naast cultuur óók deze sportieve ontmoeting te faciliteren. Het past 1 op 1 bij de visie “Ontmoet in Roepaen” die ook door de gemeenteraad breed wordt gedragen.

Fred Pinckers ziet in dit initiatief een lang gekoesterde wens van stichting sport en speelstraat in vervulling gaan. Fred geeft aan dat het fantastisch zou zijn als dit bijdraagt aan nieuwe aanwas van sporters en vrijwilligers in de survivalrunsport. Dat is één van de redenen dat de materialen door de Niersdalsurvivalrun ter beschikking worden gesteld.

Wethouder van Hulsteijn juicht de initiatieven van harte toe en ziet dat een burgerinitiatief van Sport en Speelstraat de Brink wat met ondersteuning van de Gemeente Gennep tot stand is gekomen bijdraagt aan de vitaliteit van het dorp Ottersum, Gennep en de regio. Eerder al werd de Rock academie opgestart en vond bij Roepaen onderdak, nu is het de survivalsport. We zien hier een goed voorbeeld dat we als gemeente in staat zijn om dit soort initiatieven te faciliteren waardoor inwoners enthousiast raken en hun verantwoordelijkheid durven nemen, aldus een trotse wethouder.

Meer info op https://primates-outdoor.nl/

 

Niersdal Survivalrun in DAGBLAD
Open NK Survival dit jaar in Gennep
Supermarkt al jaren hoofdsponsor Jan Linders Niersdal Survival Run
Niersdal Survival op de Koningsspelen
Popfestival aan vooravond Niersdal Survival Run
Organisatie Niersdal Festival mikt op 500 bezoekers zaterdag 10 september
10 september: Niersdal Festival onder regie van poppodium Roepaen
Survivalrun komt met uniek nazomerfestival
Hoogste tijd voor een feest