Nog maar..
102 dagen

Open NK Survival dit jaar in Gennep

Publicatiedatum: 06-03-2018

GENNEP / OTTERSUM | De Niersdal Survival Run (NDSR) bereikt een nieuwe mijlpaal. Stichting Sport en Speelstraat De Brink dat het initiatief nam voor het snelst groeiende en grootste sportieve evenement binnen de Gennepse gemeentegrenzen is door de Survivalrun Bond Nederland (SBN) aangewezen als organisatie van het Open Nederlands Kampioenschap Survival, op zondag 9 september.

Door: Jos Gröniger

Vorige week heeft het bondsbestuur de organisatie van de Niersdal Survival Run laten weten dat de gestelde kandidatuur gehonoreerd wordt.

Open NK
Het Open NK vindt in Gennep plaats naast de gebruikelijke Niersdal Survival Run, die de opening van het seizoen is. Normaliter wordt het Open NK later in het seizoen gehouden. "Ditmaal wordt afgeweken", zegt Pinckers, "Het Open NK valt samen met de seizoensopening."
Aan het Open NK op de korte run kunnen alle licentiehouders van de SBN deelnemen. Er is een korte run van circa 5 kilometer waaraan ook de survivallers van de midden- en lange run kunnen meedoen. Voor de licentiehouders voor de korte run telt het Open NK mee voor de survivalcompetitie. De overige wedstrijdruns en de wedstrijd voor recreanten blijft bestaan.

Innovatief
"We hebben ons in november aangeboden als gastheer van het Open NK", zegt Ottersummer Fred Pinckers, coördinator van de NDSR. Na twee edities met start en finish in Ottersum is de organisatie de Niers overgestoken. De organisatie die behalve de verhuizing van start en finish een aantal vernieuwingen doorvoert heeft al enkele jaren de aandacht van de SBN. "Dat komt door het de innovatieve ontwikkelingen die we doorgevoerd hebben", zegt Pinckers, "We introduceerden de chiptransponders voor elektronische tijdregistratie en we hebben voortaan een mega LED-scherm voor real time uitslagen. Daarnaast hebben we een sfeerplein voor sporters en bezoekers."
Met 1.500 deelnemers is de NDSR een van de grootste survivalruns in Nederland. Dat vergt ook inspanningen op gebied van de veiligheid. "Ook daarmee scoren we prima bij de bond. Op de zaterdag voor de run worden steevast de hindernissen gekeurd en elk jaar oogsten we lof van de bond", zegt de trotse Fred Pinckers.

Survivalvereniging
Met het binnenhalen van het open NK rust de organisatie niet op zijn lauweren. Om meer regionale draagkracht voor de sport te creëren streven de initiatiefnemers naar de oprichting van een Survivalvereniging. "We weten dat er behoefte is aan het vaker beoefenen van de sport dat alleen in het survivalweekend. Bovendien kunnen we zo meer mensen betrekken bij het evenement."

Dat het Open NK Survival aan Gennep is toegewezen beschouwt ambassadeur en burgemeester Peter De Koning als een waardering voor de organisatie. "Het is parcours is steeds goed en veilig. Bovendien is het goed voor de promotie van de gemeente."

Landgoed Roepaen wordt ontmoetingsplaats wekelijkse survivaltrainingen!
Niersdal Survivalrun in DAGBLAD
Supermarkt al jaren hoofdsponsor Jan Linders Niersdal Survival Run
Niersdal Survival op de Koningsspelen
Popfestival aan vooravond Niersdal Survival Run
Organisatie Niersdal Festival mikt op 500 bezoekers zaterdag 10 september
10 september: Niersdal Festival onder regie van poppodium Roepaen
Survivalrun komt met uniek nazomerfestival
Hoogste tijd voor een feest