Nog maar..
102 dagen

Organisatie Niersdal Festival mikt op 500 bezoekers zaterdag 10 september

Publicatiedatum: 24-08-2016

De Jan Linders Niersdal Survivalrun is sinds vandaag, 24 augustus met 1.500 deelnemers (inclusief de Nationale Topklasse) uitverkocht. Wel zijn er nog plaatsen vrij voor het Niersdal Festival de avond ervoor 10 september. Inmiddels hebben zich ca 250 mensen ingeschreven en zijn er nog plaatsen vrij.  ,,Wij mikken op 500 bezoekers dit eerste jaar. Het is een try out, hebben een top programmering qua bands en foodtrucks. De uiteindelijke ambitie is om het geheel uit te breiden naar een internationaal event inde Euregio’’, aldus voorzitter Fred Pinckers van de Jan Linders Niersdal Survivalrun.

Voor liefhebbers van festivals, muziek en lekker eten heeft de organisatie op 10 september  een heus festival op poten gezet compleet met vijf bands, foodtrucks en cultuur aan de oevers van de Niers. Vanaf vandaag is de ticketservice geopend via www.roepaen.com en www.niersdalsurvivalrun.nl. Een entreekaartje a 25,- biedt toegang tot het festival met de vijf bands die op doorbreken staan, een driegangen tour langs de rollende keukens en een consumptie. 

Het festival met een prachtige line up aan bands, is geprogrammeerd door poppodium Roepaen. De organisatie contracteerde vijf upcoming  bands. Op een sfeervol festivalterrein aan de Niers spelen Darilyn (Folkpop), singer songwriter Maurice van Hoek, Bourbon Avenue (soul en blues) en de Rotterdamse band Bolt & the Swamp People - rauwe dampende blues rock and roll - en The HillyBilly Moonshiners sluiten af als folk en partyband. Kaarten a 25, - euro zijn te bestellen via www.roepaen.nl.


Gennep gaststad

In diverse categorieën gaan zowel wedstrijdlopers als recreanten op zondag 11 september het parcours op. De Jan Linders Niersdal Survivalrun vormt de nationale kick off van het survivalseizoen ook voor de officiële klassementslopers. Dit jaar heeft de organisatie een primeur op de zaterdagavond ervoor: op 10 september is Gennep gaststad voor de nationale survivalbond die tevens genodigd is om het 25 jarig jubileum te vieren in Gennep. Burgemeester De Koning van Gennep is ambassadeur van de Jan Linders Niersdal Survivalrun en is verheugd dat  11 september de Gemeente Gennep in het brandpunt van de belangstelling staat. Hij zal samen met Leo Linders het startschot van de run geven op zondag 11 september om 9:30 uur.

 

De organisatie van de Jan Linders Niersdal Survivalrun is al maanden achter de schermen aan het werk om een groots Niersdal Survival Festival op te zetten. ,,We willen een unieke sfeer neerzetten. Een sfeer die die past bij een prachtige nazomer,’’ zegt Fred Pinckers, voorzitter van de Niersdal Survivalrun. ,,Er is voor iedereen wat wils. Goed eten, de beste bands, een festivalsfeer met tenten aan de Niers. We willen iets nieuws neerzetten.’’

 

De organisatie achter de Jan Linders Niersdal Survivalrun heeft jaren geleden al aangegeven ambitieus te zijn in de opzet. Voorafgaand aan de survivalrun zelf (bijna 40 unieke hindernissen, 200 vrijwilligers, 5 commissies, een startplein aan de Niers en meerdere sfeerpleinen op het parcours, 1500 deelnemers en een veelvoud aan publiek) komt de organisatie nu met een avondvullende festivalopzet van 17:30 -23:00 uur. Dit gebeurt tijdens het nationale openingsweekend van het survivalzeizoen georganiseerd in gaststad Gennep. ,,Het prachtige decor van het Niersdal en de avontuurlijke opzet van de Niersdal Survivalrun vormen een mooi decor voor uitdagende foodtrucks met goed eten en een stoere programmering aan bands’’, zegt Pinckers. Hij is in zijn nopjes met een aantal mooie perspectieven: ,,Onze run vormt de kick off van het Nationale survivalseizoen. We werken actief samen met de bond onder leiding van voorzitter Mark Huizinga. En komende jaren willen we samen met onze ambassadeur burgemeester Peter de Koning ook daadwerkelijk de stap zetten over de grens, zodat het een internationale run wordt. De Niers stopt niet bij de grens’’, aldus een gemotiveerde Pinckers.

Landgoed Roepaen wordt ontmoetingsplaats wekelijkse survivaltrainingen!
Niersdal Survivalrun in DAGBLAD
Open NK Survival dit jaar in Gennep
Supermarkt al jaren hoofdsponsor Jan Linders Niersdal Survival Run
Niersdal Survival op de Koningsspelen
Popfestival aan vooravond Niersdal Survival Run
10 september: Niersdal Festival onder regie van poppodium Roepaen
Survivalrun komt met uniek nazomerfestival
Hoogste tijd voor een feest